Δωρεάν αποστολή με αγορές άνω των 70

Εγγραφείτε στο newsletter μας και κερδίστε έκπτωση 10% στην πρώτη σας παραγγελία!

Το καλάθι είναι άδειο ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ ( 0 )
Το Pandorashop.gr μεταφέρθηκε στη νέα του στέγη, το Hoj.gr/pandora!
Εξυπηρέτηση παραγγελιών εντός 48 ωρών

Φροντίδα & Συντήρηση

Πώς να περιποιηθώ τα Pandora κοσμήματά μου;

Για να εξασφαλιστεί η μακροζωία των κοσμημάτων Pandora, θα πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με παράγοντες που μπορεί να επιφέρουν αλλαγή στο χρώμα και την επιφάνεια του υλικού ή οξείδωση, αλλά και οποιασδήποτε δραστηριότητα μπορεί να επιφέρει πιθανά χτυπήματα.

Το καθαρό ασήμι έχει την τάση να θαμπώνει με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο καθαρίζοντάς το συχνά με ένα μαλακό πανάκι η λάμψη του επανέρχεται. Το θάμπωμα ή η οξείδωση στην επιφάνεια ενός κοσμήματος από ασήμι, είναι πιθανό να επέλθει λόγω υγρασίας, εφίδρωσης ή οποιουδήποτε άλλου παράγοντα έχει επηρεάσει την επιφάνειά του, όπως καλλυντικά, αρώματα, κρέμες, αυξημένη θερμότητα, χλώριο κλπ. Παρακαλούμε να αποφεύγετε οτιδήποτε από τα παραπάνω αλλά και  χρήση κατά τη διάρκεια του ύπνου, αθλητικών ή άλλων δραστηριοτήτων. 

Το ίδιο ισχύει και για όλα τα κοσμήματα με επίστρωση χρυσού 14Κ και επίστρωση ροζ χρυσού 14Κ. Με την πάροδο του χρόνου παρατηρείται αλλοίωση του χρώματος του κοσμήματος, καθώς η επίστρωση εξασθενεί φυσικά, ωστόσο κάτι τέτοιο αποτελεί μέρος της φυσιολογικής φθοράς του κοσμήματος και δεν αναγνωρίζεται ως κατασκευαστικό ελάττωμα. Το χλώριο, τα αρώματα και καθαριστικοί παράγοντες κ.α. μπορούν να προκαλέσουν ταχύτερη εξασθένιση ή απώλεια της επίστρωσης από το συνηθισμένο. Για τα κοσμήματα με επίστρωση θα πρέπει να χρησιμοποιείται το ειδικό πανί καθαρισμού Pandora Double-sided Polishing Cloth, από τη ροζ πλευρά.

 

Πώς πρέπει να αποθηκεύω τα Pandora κοσμήματα μου;

Ο τρόπος αποθήκευσης των κοσμημάτων σας αποτελεί σημαντικό παράγοντα που μπορεί να επηρεάσει την εμφάνισή τους. Ένα πανάκι καθαρισμού δεν θα αφαιρέσει τις γρατζουνιές, επομένως είναι σημαντικό να προστατεύετε όσο μπορείτε το κόσμημά σας. Αποθηκεύστε τα κοσμήματά σας ξεχωριστά σε ειδικές κοσμηματοθήκες για να μην οξειδωθούν. 

Προσπαθήστε να κρατήσετε τα κοσμήματά σας μακριά από ακραίες θερμοκρασίες, όπως την άμεση επαφή με το ηλιακό φως, το υπερβολικό κρύο και την υγρασία. Μπορούν επίσης να αποθηκευτούν σε μια πλαστική τσάντα με φερμουάρ, κατασκευασμένη από Mylar ή πολυαιθυλένιο. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες πολυβινυλίου (όπως αυτές που χρησιμοποιούμε στους κάδους απορριμμάτων) καθώς περιέχουν ενώσεις θείου, οι οποίες οξειδώνουν το ασήμι γρηγορότερα.

Μην αποθηκεύετε τα κοσμήματα σας στο μπάνιο.

Σημειώστε ότι οι συσκευασίες δώρου της Pandora δεν ενδείκνυνται για μακροχρόνια αποθήκευση των κοσμημάτων σας, δεδομένου ότι δεν είναι αεροστεγείς και δεν προστατεύουν το κόσμημα από την υγρασία και τον αέρα.

 

Πώς μπορώ να καθαρίσω τα Pandora κοσμήματα μου;

Για να διατηρήσετε την όμορφη εμφάνιση των κοσμημάτων σας, μην παραλείπετε την καθαριότητά τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τοποθετήστε τα κοσμήματά σας σε χλιαρό νερό με μια σταγόνα απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε το να μουλιάσει κατά την διάρκεια της νύχτας. Το πρωί καθαρίστε τα προσεκτικά με μια πολύ μαλακή οδοντόβουρτσα, έπειτα ξεπλύνετε καλά με καθαρό τρεχούμενο νερό και στεγνώστε με μαλακή πετσέτα ή πανάκι. Αποφύγετε να βρέχετε τα μέρη που αποτελούνται από οργανικά υλικά όπως: ύφασμα, ξύλο, μαργαριτάρι και δέρμα ή τεχνητά όπως το σμάλτο. Η μέθοδος αυτή δεν ενδείκνυται για κοσμήματα με επίστρωση χρυσού 14Κ ή επίστρωση ροζ χρυσού 14Κ.

Μην παραλείπετε να γυαλίζετε όλα τα κοσμήματα Pandora τακτικά με το ειδικό πανάκι καθαρισμού Pandora Double-sided Polishing Cloth. Να συμβουλεύεστε πάντα τις οδηγίες χρήσης που συνοδεύουν το προϊόν.

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ 

Ποτέ δεν θα πρέπει να εκτίθενται τα κοσμήματα Pandora σε υγρό καθαριστικό ασημιού ή σε άλλες δραστικές χημικές ουσίες (ακόμη και σε ειδικά καθαριστικά που προορίζονται για τον καθαρισμό κοσμημάτων).

Τα χημικά καθαριστικά μπορούν να αλλάξουν το χρώμα των κοσμημάτων και να καταστρέψουν τα οργανικά τους μέρη (όπως δέρμα, ξύλο ή μαργαριτάρι)

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ                                                 

Χρησιμοποιήστε ένα πολύ μαλακό και στεγνό πανί για τον καθαρισμό των δερμάτινων κοσμημάτων σας.

Οι ειδικές κρέμες φροντίδας των δερμάτινων, καθώς και τα ειδικά επαγγελματικά μαλακτικά μπορούν να βελτιώσουν την συνολική διάρκεια ζωής του δέρματος και να το καταστήσουν πιο ανθεκτικό στο νερό και την υγρασία. Ωστόσο, δεν συνιστάται να έρχεται σε επαφή με νερό ή οποιοδήποτε υγρό στοιχείο.

Οι λεκέδες θα πρέπει να απομακρύνονται αμέσως, πριν προλάβει κάποια ουσία να στεγνώσει και να ξεραθεί πάνω στο δέρμα. Ο καθαρισμός του δέρματος θα πρέπει να γίνεται απαλά, με το χέρι.

Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο επαγγελματικό καθαριστικό (χωρίς χημικές ουσίες).

Μην προσπαθήσετε να στεγνώσετε το δερμάτινο κόσμημά σας κοντά σε πηγές θερμότητας, καθώς αυτό θα το κάνει εύθραυστο και ενδεχομένως να το ζαρώσει.

Ακολουθώντας όλα τα παραπάνω, βοηθάτε τα κοσμήματά σας να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Στα δερμάτινα ή υφασμάτινα μέρη ενός προϊόντος, ενδέχεται με την πάροδο του χρόνου παρατηρείται αλλοίωση του χρώματος, ωστόσο κάτι τέτοιο αποτελεί μέρος της φυσιολογικής φθοράς του κοσμήματος και δεν αναγνωρίζεται ως κατασκευαστικό ελάττωμα.


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πάντα να ανοίγετε το κούμπωμα για να αφαιρέσετε το βραχιόλι σας. Το Pandora Clasp Opener αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που σας βοηθάει να ανοίγετε σωστά και εύκολα το κούμπωμα του βραχιολιού σας. 

Συνιστούμε τη χρήση clips για να διανέμεται το βάρος των συμβόλων σε 3 ίσα τμήματα.

Προσθέστε αλυσίδα ασφαλείας στο Pandora βραχιόλι σας, για να αποτρέψετε την απώλεια συμβόλων σε περίπτωση που το κούμπωμα δεν έχει κλείσει σωστά και ανοίξει.

Charms από άλλες μάρκες ή απομιμήσεις στο βραχιόλι σας μπορούν να βλάψουν το μοναδικό κατασκευαστικό σύστημα (σπείρωμα) και γι’ αυτό σας προτείνουμε να επιλέγετε μόνο γνήσια προϊόντα Pandora.